Energiedamwanden Nederland
energietransitie

VSK Award 2022 energietransitie

De Energiedamwanden zijn genomineerd bij de VSK Awards 2022 in de categorie energietransitie. De VSK Awards zijn in het leven geroepen door de organisatie van VSK om onder andere meer aandacht te vragen voor de innovaties in de energietransities. Van 17 tot en met 20 mei 2022 werd de VSK 2022 georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. Tienduizenden installateurs en andere geïnteresseerden bezochten de grootste installatiebeurs van Nederland. 

De Energiedamwanden waren genomineerd binnen de categorie Energietransitie en hebben een eervolle vermelding gekregen.

“De jury vindt de Energiedamwanden een fraaie out-of-the-box- oplossing van gedreven ‘uitvinders’ die zoeken naar nieuwe toepassingen en oplossingen met een hoge sociale impact. Bewezen techniek rondom aardwarmte en aquathermie in een nieuw jasje. Nederland heeft honderden kilometers kade die op deze manier gebruikt kan worden om bij te dragen aan de energietransitie naar duurzaam.”

Link naar de Energiedamwanden nominatie categorie innovaties in de energietransitie:

Recente berichten

energie uit damwanden haven Enkhuizen
Publicaties

Energie uit damwand artikel uit Warmte365

Energie uit damwand door de damwand te voorzien van collectoren. Zonder aardwarmteboringen kunnen havenkades, bouwkuipen, kanaaloevers, bouwkuipen, dijken en andere waterkeringen van warmte en koude worden voorzien.

Lees meer
energietransitie
Nieuws

VSK Award 2022 energietransitie

De Energiedamwanden zijn genomineerd bij de VSK Awards 2022 in de categorie energietransitie en hebben een eervolle vermelding gekregen vanwege de nieuwe toepassing van aardwarmte en aquathermie middels de Energiedamwand.

Lees meer
damwanden als energiebron
Publicaties

Damwanden als energiebron

Door stalen damwanden te voorzien van collectoren, kunnen havenkades, kanaaloevers, bouwkuipen, dijken en alle andere waterkeringen ons zonder aardwarmteboringen van warmte en koude voorzien.

Lees meer
Publicaties

Artikel GWW over energie-damwanden

De directeur van Gooimeer legt in dit artikel uit hoe de Energiedamwanden een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame oplossing van het energievraagstuk en wat de voordelen zijn voor klanten. Het onbeperkt opwekken van gratis energie met de Energiedamwanden is een van de voordelen.

Lees meer
energiedamwand flyer deel a
Publicaties

Energiedamwand Flyer

Op deze pagina vindt u een informatieve flyer over onze Energiedamwanden. Lees over de werking van het systeem en bekijk de vele voordelen van de Energiedamwand.

Lees meer
Publicaties

Civiele Techniek start proef Energiedamwand

In dit artikel leest u over de full-scale energiedamwanden-proef die CRUX Engineering in samenwerking met Gooimeer, Groep Duurzame Energie, TU Delft en TU Eindhoven heeft opgezet. Om rekenkundige opbrengsten van de Energiedamwand te kunnen valideren, wordt het systeem twee jaar lang getest in buurtschap de Zweth, nabij Rotterdam.

Lees meer