Energiedamwanden Nederland

NENnovation award 2020

Het rapport van de Jury over de Energie-damwanden

CRUX Engineering heeft de NENnovation awards 2020 gewonnen voor de ontwikkeling van de Energie-damwanden. CRUX Engeneering zit samen met Gooimeer B.V. en de andere partners (Groep Duurzaam Opgewekt, TU Delft en TU Eindhoven) in het pilot-project Energie damwand, ook wel ‘Delft pilot’ genoemd, omdat de locatie van het pilotproject in de Zweth net onder Delft is om de Energie-damwanden te testen en uitgebreid de metingen te verrichten.

Op 16 oktober 2020 is deze prijs in ontvangst genomen door CRUX Engineering. Volgens de voorzitter van de NENnovation Award wordt met de Energiedamwanden geotechniek zichtbaar als een van de belangrijke sleutels voor de energietransitie. Ook Gooimeer, is als damwandleverancier en licentiehouder van deze nieuwe en duurzame energiedamwand trots op deze prijs!

“Met de Energiedamwand hebben we een innovatieve methode ontwikkeld om energie te onttrekken uit kademuurconstructies. Hierbij wordt duurzame energie gewonnen uit oppervlakte- en grondwater. Gasloos verwarmen? Het kan met de Energiedamwanden van Gooimeer en is de oplossing voor de toekomst”.

energie damwanden juryoordeel nennovation award 2020 crux engineering
NENnovation award 2020 1

Recente berichten

energie uit damwanden haven Enkhuizen
Publicaties

Energie uit damwand artikel uit Warmte365

Energie uit damwand door de damwand te voorzien van collectoren. Zonder aardwarmteboringen kunnen havenkades, bouwkuipen, kanaaloevers, bouwkuipen, dijken en andere waterkeringen van warmte en koude worden voorzien.

Lees meer
energietransitie
Nieuws

VSK Award 2022 energietransitie

De Energiedamwanden zijn genomineerd bij de VSK Awards 2022 in de categorie energietransitie en hebben een eervolle vermelding gekregen vanwege de nieuwe toepassing van aardwarmte en aquathermie middels de Energiedamwand.

Lees meer
damwanden als energiebron
Publicaties

Damwanden als energiebron

Door stalen damwanden te voorzien van collectoren, kunnen havenkades, kanaaloevers, bouwkuipen, dijken en alle andere waterkeringen ons zonder aardwarmteboringen van warmte en koude voorzien.

Lees meer
Publicaties

Artikel GWW over energie-damwanden

De directeur van Gooimeer legt in dit artikel uit hoe de Energiedamwanden een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame oplossing van het energievraagstuk en wat de voordelen zijn voor klanten. Het onbeperkt opwekken van gratis energie met de Energiedamwanden is een van de voordelen.

Lees meer
energiedamwand flyer deel a
Publicaties

Energiedamwand Flyer

Op deze pagina vindt u een informatieve flyer over onze Energiedamwanden. Lees over de werking van het systeem en bekijk de vele voordelen van de Energiedamwand.

Lees meer
Publicaties

Civiele Techniek start proef Energiedamwand

In dit artikel leest u over de full-scale energiedamwanden-proef die CRUX Engineering in samenwerking met Gooimeer, Groep Duurzame Energie, TU Delft en TU Eindhoven heeft opgezet. Om rekenkundige opbrengsten van de Energiedamwand te kunnen valideren, wordt het systeem twee jaar lang getest in buurtschap de Zweth, nabij Rotterdam.

Lees meer