NENnovation award 2020

Het rapport van de Jury over de Energie-damwanden

CRUX Engineering heeft de NENnovation awards 2020 gewonnen voor de ontwikkeling van de Energie-damwanden. CRUX Engeneering zit samen met Gooimeer B.V. en de andere partners (Groep Duurzaam Opgewekt, TU Delft en TU Eindhoven) in het pilot-project Energie damwand, ook wel ‘Delft pilot’ genoemd, omdat de locatie van het pilotproject in de Zweth net onder Delft is om de Energie-damwanden te testen en uitgebreid de metingen te verrichten.

Op 16 oktober 2020 is deze prijs in ontvangst genomen door CRUX Engineering. Volgens de voorzitter van de NENnovation Award wordt met de Energiedamwanden geotechniek zichtbaar als een van de belangrijke sleutels voor de energietransitie. Ook Gooimeer, is als damwandleverancier en licentiehouder van deze nieuwe en duurzame energiedamwand trots op deze prijs!

“Met de Energiedamwand hebben we een innovatieve methode ontwikkeld om energie te onttrekken uit kademuurconstructies. Hierbij wordt duurzame energie gewonnen uit oppervlakte- en grondwater. Gasloos verwarmen? Het kan met de Energiedamwanden van Gooimeer en is de oplossing voor de toekomst”.

energie damwanden juryoordeel nennovation award 2020 crux engineering
NENnovation award 2020 1

Recente berichten

Stalen damwand als duurzame energiebron
Publicaties

Stalen damwand als duurzame energiebron

In het artikel van Civiele Techniek 2022 nummer 7 worden de stalen damwand als oneindige energiebron verder toegelicht.
“Energiedamwand: Stalen damwand als duurzame energiebron”. In Nederland wordt aquathermie gezien als een van de belangrijke pijlers in de warmtetransitie.

Lees meer
greenchoice energieprijs
Nieuws

Greenchoice Energieprijs voor Energiedamwanden

Energiedamwand Nederland is de trotse winnaar van de Greenchoice Energieprijs 2022 geworden. Op duurzame dinsdag werd de prijs door Greenchoice uitgereikt. Greenchoice laat met deze prijs zien duurzame nieuwe ontwikkelingen belangrijk te vinden.

Lees meer
vakbeurs energie
Nieuws

Bezoek ons op de vakbeurs Energie

Op 11, 12 en 13 oktober 2022 vindt de jaarlijkse vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen. Gooimeer en Crux Engineering zullen daar namens Energiedamwand Nederland aanwezig zijn. U kunt ons vinden bij standnummer: 3.F043

Lees meer
energietransitie
Nieuws

VSK Award 2022 energietransitie

De Energiedamwanden zijn genomineerd bij de VSK Awards 2022 in de categorie energietransitie en hebben een eervolle vermelding gekregen vanwege de nieuwe toepassing van aardwarmte en aquathermie middels de Energiedamwand.

Lees meer
kademuur als energiefabriek
Publicaties

Warmte uit water

In mei 2019 is de Green Deal Aquathermie ondertekend, waaruit het Netwerk Aquathermie (NAT) is ontstaan. NAT zorgt voor het ontwikkelen en delen van kennis en praktijkervaringen op het gebied van aquathermie via website, bijeenkomsten en webinars. Het doel is de waarde van aquathermie in beeld te brengen om zo de noodzakelijke warmtetransitie te versnellen.

Lees meer
Damwand als duurzame energiebron
Publicaties

Damwanden als energiebron

Door stalen damwanden te voorzien van collectoren, kunnen havenkades, kanaaloevers, bouwkuipen, dijken en alle andere waterkeringen ons zonder aardwarmteboringen van warmte en koude voorzien.

Lees meer
Energiedamwanden voor TEO
Publicaties

Warmte winnen met de energiedamwand

Aan het einde van het jaar blikt De Ingenieur traditiegetrouw vast vooruit op het volgende jaar. Welke technologieën breken door? Een van de beste technologieën is de Energiedamwand aldus de Ingenieur in 2022.

Lees meer
Publicaties

Artikel GWW over energie-damwanden

De directeur van Gooimeer legt in dit artikel uit hoe de Energiedamwanden een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame oplossing van het energievraagstuk en wat de voordelen zijn voor klanten. Het onbeperkt opwekken van gratis energie met de Energiedamwanden is een van de voordelen.

Lees meer
Publicaties

Civiele Techniek start proef Energiedamwand

In dit artikel leest u over de full-scale energiedamwanden-proef die CRUX Engineering in samenwerking met Gooimeer, Groep Duurzame Energie, TU Delft en TU Eindhoven heeft opgezet. Om rekenkundige opbrengsten van de Energiedamwand te kunnen valideren, wordt het systeem twee jaar lang getest in buurtschap de Zweth, nabij Rotterdam.

Lees meer