onbeperkt gratis energie
Energiedamwanden

Onbeperkt gratis energie opwekken met Energiedamwanden

Onbeperkt gratis energie opwekken met behulp van Energiedamwanden is onze nieuwe informatieve flyer. 

De intensieve zoektocht naar nieuwe duurzame energiebronnen is een enorme uitdaging voor Nederland. In 2050 moet immers de gehele energietransitie naar een volledig duurzame energievoorziening gerealiseerd zijn. 

 

 

De bodem is een grote beschikbare energiebron. Bodemenergie systemen onttrekken nu al energie uit die bodem om o.a. gebouwen te kunnen verwarmen. Een andere duurzame energiebron die echter nog nagenoeg onbenut is gebleven, is die van het oppervlakte- en grondwater. Een mogelijkheid om deze bron optimaal te benutten is door middel van geactiveerde stalen damwanden. Met de gepatenteerde Energiedamwanden van Future Energy Technologies (F.E.T.), kan deze oneindig beschikbare energiebron van het (grond)water optimaal benut worden, omdat deze bron 24/7 beschikbaar is.

 

 

In Nederland worden al veel stalen damwanden toegepast voor grond- en/of waterkerende constructies. Zeker de komende jaren worden nog veel damwanden geïnstalleerd bij o.a. nieuwbouwprojecten, kanalen of bij te renoveren kademuren in binnensteden. 

Een nieuwe, extra functie van deze stalen damwanden is die van oneindige energiebron: de Energiedamwand. Hiermee kunnen huizen en gebouwen eenvoudig worden verwarmd en gekoeld door middel van deze duurzame energie. De stalen damwanden worden voorzien van collectoren en daarna in de bodem aangebracht. Door de collectoren stroomt een speciale vloeistof, die de duurzame energie uit het (grond)water haalt. Door middel van warmtepompen kunnen gebouwen daardoor het hele jaar door worden verwarmd en gekoeld. Deze gratis energiebron is oneindig beschikbaar en ligt letterlijk voor de deur. Als de warmtepomp zijn elektrische energie ook nog via zonnepanelen opwekt, is het gehele systeem energie- en CO2-neutraal.

Wilt u een essentiële bijdrage leveren aan de energietransitie, de uitstoot van CO2 reduceren, gasloos verwarmen, koelen en profiteren van gratis energie?

Dan is onze Energiedamwand dé oplossing voor u!

 

De voordelen op een rij:

  • milieuvriendelijk, significante bijdrage aan de CO2-reductie,
  • lage installatiekosten,
  • gesloten systeem: geen vloeistoffen in of onttrokken aan de bodem,
  • stil,
  • energiebron 24/7 beschikbaar,
  • zeer hoge rendementen tot 500%,
  • geschikt als warmtebron én koeling,
  • stalen componenten 100% recyclebaar.

 

Patent:

De Energiedamwanden zijn gepatenteerd door FET onder nummer EP 2 374 942 B1 en EP 3 486 378 B1. Gooimeer is licentiehouder van de Energiedamwand voor de Benelux.

gratis energie met Energiedamwanden

Heeft u naar aanleiding van de informatieve flyer nog vragen of wilt u meer informatie? We horen het graag. 

Recente berichten

energie van de toekomst
Publicaties

Energie van de toekomst ligt aan de waterkant

De energie van de toekomst? Die ligt gewoon voor je deur! Of beter gezegd in de vele waterkanten die ons kikkerlandje rijk is. Je kunt zo’n 40 procent van onze energiebehoefte uit oppervlaktewater halen door de damwanden langs het water van een buizensysteem te voorzien.

Lees meer
Bouwbeurs 2023 Energiedamwanden
Archief

Energiedamwand op bouwbeurs 2023

De Energiedamwand Nederland staat van 6 tot en met 10 februari op de Bouwbeurs 2023 in de koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Bezoek ons op stand 07.F014 voor meer informatie.

Lees meer
Energiedamwanden op Infratech
Archief

Energiedamwanden op Infratech 2023

We staan namens Energiedamwand Nederland aanwezig op de Infratech 2023, die van 17 t/m 20 januari 2023 in Ahoy in Rotterdam plaatsvindt. We vertellen u dan graag meer over het gratis en onbeperkt opwekken van energie middels de Energiedamwanden.

Lees meer
Stalen damwand als duurzame energiebron
Publicaties

Stalen damwand als duurzame energiebron

In het artikel van Civiele Techniek 2022 nummer 7 worden de stalen damwand als oneindige energiebron verder toegelicht.
“Energiedamwand: Stalen damwand als duurzame energiebron”. In Nederland wordt aquathermie gezien als een van de belangrijke pijlers in de warmtetransitie.

Lees meer
greenchoice energieprijs
Nieuws

Greenchoice Energieprijs voor Energiedamwanden

Energiedamwand Nederland is de trotse winnaar van de Greenchoice Energieprijs 2022 geworden. Op duurzame dinsdag werd de prijs door Greenchoice uitgereikt. Greenchoice laat met deze prijs zien duurzame nieuwe ontwikkelingen belangrijk te vinden.

Lees meer
Energiedamwand Nederland op vakbeurs energie 2023
Archief

Bezoek ons op de vakbeurs Energie

Op 11, 12 en 13 oktober 2022 vindt de jaarlijkse vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen. Gooimeer en Crux Engineering zullen daar namens Energiedamwand Nederland aanwezig zijn. U kunt ons vinden bij standnummer: 3.F043

Lees meer
energietransitie
Nieuws

VSK Award 2022 energietransitie

De Energiedamwanden zijn genomineerd bij de VSK Awards 2022 in de categorie energietransitie en hebben een eervolle vermelding gekregen vanwege de nieuwe toepassing van aardwarmte en aquathermie middels de Energiedamwand.

Lees meer
warmte uit water kademuur als energiefabriek
Publicaties

Warmte uit water

In mei 2019 is de Green Deal Aquathermie ondertekend, waaruit het Netwerk Aquathermie (NAT) is ontstaan. NAT zorgt voor het ontwikkelen en delen van kennis en praktijkervaringen op het gebied van aquathermie via website, bijeenkomsten en webinars. Het doel is de waarde van aquathermie in beeld te brengen om zo de noodzakelijke warmtetransitie te versnellen.

Lees meer
Damwand als duurzame energiebron
Publicaties

Damwanden als energiebron

Door stalen damwanden te voorzien van collectoren, kunnen havenkades, kanaaloevers, bouwkuipen, dijken en alle andere waterkeringen ons zonder aardwarmteboringen van warmte en koude voorzien.

Lees meer
Warmte winnen met Energiedamwanden
Publicaties

Warmte winnen met de energiedamwand

Aan het einde van het jaar blikt De Ingenieur traditiegetrouw vast vooruit op het volgende jaar. Welke technologieën breken door? Een van de beste technologieën is de Energiedamwand aldus de Ingenieur in 2022.

Lees meer
gratis energie opwekken FAQ
Publicaties

Artikel GWW over energie-damwanden

De directeur van Gooimeer legt in dit artikel uit hoe de Energiedamwanden een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame oplossing van het energievraagstuk en wat de voordelen zijn voor klanten. Het onbeperkt opwekken van gratis energie met de Energiedamwanden is een van de voordelen.

Lees meer
proef energiedamwanden
Publicaties

Civiele Techniek start proef Energiedamwand

In dit artikel leest u over de full-scale energiedamwanden-proef die CRUX Engineering in samenwerking met Gooimeer, Groep Duurzame Energie, TU Delft en TU Eindhoven heeft opgezet. Om rekenkundige opbrengsten van de Energiedamwand te kunnen valideren, wordt het systeem twee jaar lang getest in buurtschap de Zweth, nabij Rotterdam.

Lees meer