Energiedamwanden wint innovative energy Solutions Award 2022
Energiedamwanden

Energiedamwand Nederland wint de Innovative Energy Solution Award 2022

Ook dit jaar is Vakbeurs Energie weer op zoek gegaan naar het meest innovatieve concept of product dat energie bespaart en de Innovative Energy Solution Award in ontvangst mocht nemen. De achterliggende vraag die beantwoord moest worden om de prijs te kunnen winnen was ‘Welk product helpt Nederland te verduurzamen?

Na de pitch, die werd gehouden door Korneel de Jong, heeft de vakjury de Energiedamwand Nederland – als meest vernieuwend idee – aangewezen en als de winnaar van de Innovative Energy Solution Award 2022!

De Energieschutting van OptiSolar B.V. en de Exergy batterij van Exergy-Storage waren de andere genomineerden voor de prijs.

De inzendingen zijn beoordeeld door een jury onder voorzitterschap van Mark Meijer, oprichter van adviesbureau Energy Indeed. De andere juryleden zijn Claire Tielens (communicatiemanager Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE)), Rik Luiten (oprichter Krado / Smart Energy NL), Maurits Groen (oprichter WakaWaka Foundation) en NVDE).

Energiedamwand Nederland is trots op deze prijs en de erkenning voor onze energiebesparende innovatieve damwand!

 

Aanvullende informatie over de Energiedamwand op de vakbeurs Energie 2022:

De beurs werd goed bezocht en de interesse in de Energiedamwanden was overweldigend.

 

De Energiedamwand is een duurzame en innovatieve ontwikkeling waarbij de in Nederland veelvuldig toepaste stalen damwand wordt ingezet als bron van duurzame energie. Voor de grond- en waterkeringen langs onze vaarwegen wordt op grote schaal gebruik gemaakt van stalen damwanden. Deze constructieve elementen worden gebruikt voor o.a. kadeconstructies, dijkversterkingen en beschoeiingen en komen overal in ons waterrijke land voor. Door deze damwanden thermisch te activeren wordt eenvoudig een extra functie toegevoegd waarmee thermische energie kan worden uit het oppervlaktewater (aquathermie) en de ondergrond (bodem) voor de verwarming en koeling van gebouwen in de buurt. 

Gasloos verwarmen kan op meerdere manieren en het mooie van de Energiedamwand is dat de horizon ook schoon blijft en dat de invloed op de omgeving verwaarloosbaar is. 

Energiedamwanden vakbeurs Energie 2022
De stand van Energiedamwand Nederland op Vakbeurs Energie 2022

Recente berichten

energie van de toekomst
Publicaties

Energie van de toekomst ligt aan de waterkant

De energie van de toekomst? Die ligt gewoon voor je deur! Of beter gezegd in de vele waterkanten die ons kikkerlandje rijk is. Je kunt zo’n 40 procent van onze energiebehoefte uit oppervlaktewater halen door de damwanden langs het water van een buizensysteem te voorzien.

Lees meer
Bouwbeurs 2023 Energiedamwanden
Archief

Energiedamwand op bouwbeurs 2023

De Energiedamwand Nederland staat van 6 tot en met 10 februari op de Bouwbeurs 2023 in de koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Bezoek ons op stand 07.F014 voor meer informatie.

Lees meer
Energiedamwanden op Infratech
Archief

Energiedamwanden op Infratech 2023

We staan namens Energiedamwand Nederland aanwezig op de Infratech 2023, die van 17 t/m 20 januari 2023 in Ahoy in Rotterdam plaatsvindt. We vertellen u dan graag meer over het gratis en onbeperkt opwekken van energie middels de Energiedamwanden.

Lees meer
Stalen damwand als duurzame energiebron
Publicaties

Stalen damwand als duurzame energiebron

In het artikel van Civiele Techniek 2022 nummer 7 worden de stalen damwand als oneindige energiebron verder toegelicht.
“Energiedamwand: Stalen damwand als duurzame energiebron”. In Nederland wordt aquathermie gezien als een van de belangrijke pijlers in de warmtetransitie.

Lees meer
greenchoice energieprijs
Nieuws

Greenchoice Energieprijs voor Energiedamwanden

Energiedamwand Nederland is de trotse winnaar van de Greenchoice Energieprijs 2022 geworden. Op duurzame dinsdag werd de prijs door Greenchoice uitgereikt. Greenchoice laat met deze prijs zien duurzame nieuwe ontwikkelingen belangrijk te vinden.

Lees meer
Energiedamwand Nederland op vakbeurs energie 2023
Archief

Bezoek ons op de vakbeurs Energie

Op 11, 12 en 13 oktober 2022 vindt de jaarlijkse vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen. Gooimeer en Crux Engineering zullen daar namens Energiedamwand Nederland aanwezig zijn. U kunt ons vinden bij standnummer: 3.F043

Lees meer
energietransitie
Nieuws

VSK Award 2022 energietransitie

De Energiedamwanden zijn genomineerd bij de VSK Awards 2022 in de categorie energietransitie en hebben een eervolle vermelding gekregen vanwege de nieuwe toepassing van aardwarmte en aquathermie middels de Energiedamwand.

Lees meer
warmte uit water kademuur als energiefabriek
Publicaties

Warmte uit water

In mei 2019 is de Green Deal Aquathermie ondertekend, waaruit het Netwerk Aquathermie (NAT) is ontstaan. NAT zorgt voor het ontwikkelen en delen van kennis en praktijkervaringen op het gebied van aquathermie via website, bijeenkomsten en webinars. Het doel is de waarde van aquathermie in beeld te brengen om zo de noodzakelijke warmtetransitie te versnellen.

Lees meer
Damwand als duurzame energiebron
Publicaties

Damwanden als energiebron

Door stalen damwanden te voorzien van collectoren, kunnen havenkades, kanaaloevers, bouwkuipen, dijken en alle andere waterkeringen ons zonder aardwarmteboringen van warmte en koude voorzien.

Lees meer
Warmte winnen met Energiedamwanden
Publicaties

Warmte winnen met de energiedamwand

Aan het einde van het jaar blikt De Ingenieur traditiegetrouw vast vooruit op het volgende jaar. Welke technologieën breken door? Een van de beste technologieën is de Energiedamwand aldus de Ingenieur in 2022.

Lees meer
gratis energie opwekken FAQ
Publicaties

Artikel GWW over energie-damwanden

De directeur van Gooimeer legt in dit artikel uit hoe de Energiedamwanden een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame oplossing van het energievraagstuk en wat de voordelen zijn voor klanten. Het onbeperkt opwekken van gratis energie met de Energiedamwanden is een van de voordelen.

Lees meer
proef energiedamwanden
Publicaties

Civiele Techniek start proef Energiedamwand

In dit artikel leest u over de full-scale energiedamwanden-proef die CRUX Engineering in samenwerking met Gooimeer, Groep Duurzame Energie, TU Delft en TU Eindhoven heeft opgezet. Om rekenkundige opbrengsten van de Energiedamwand te kunnen valideren, wordt het systeem twee jaar lang getest in buurtschap de Zweth, nabij Rotterdam.

Lees meer