De damwanden worden trillend of trillingvrij (statisch drukken) aangebracht.
Voor de warmtepomp is een ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing) aan te vragen. Via de volgende link is informatie over de voorwaarden en de hoogte van de subsidie te vinden. Tevens is hier het stappenplan en de link voor het starten van de aanvraag te vinden:
https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/warmtepomp
Indien gewenst, kunnen wij via één van onze partners ook de leverantie en installatie van een geschikte warmtepomp verzorgen.
Normaliter worden de Energiedamwanden aangebracht door een heibedrijf wat gespecialiseerd is in het aanbrengen van stalen damwanden.
Ten eerste omdat het een zeer betrouwbare energiebron is voor een warmtepomp met een hoog rendement. Als tweede kunnen per dag vele meters damwand aangebracht worden, waardoor de schaalbaarheid groot is. Er worden vaak vele tientallen meters damwand per project aangebracht. En heistellingen zijn veelvuldig beschikbaar, dus de levertijd is relatief kort.
Dat hangt sterk af van de lokale omstandigheden, type damwand en lengte damwand, maar gemiddeld kan er 1-2 kW per strekkende meter aan vermogen opgewekt worden.
Dat hangt sterk af van het type damwand, lengte van de damwand en aantal activeringen per damwand.
In principe minimaal 30 -50 jaar. Dat kan per project berekend worden.
Nee de onttrekking van thermische energie heeft geen enkel negatief effect op de sterkte van de stalen damwand.
De leidingen bevatten een mengsel van water en een beetje antivries. Hierdoor voorkomen we dat de vloeistof in de leidingen bevriest en de warmtepomp en/of Energiedamwand door ijsvorming wordt beschadigd bij koud weer. Doordat de Energiedamwand een gesloten systeem is en in de fabriek op druk en lekkages wordt getest, kan deze antivries niet in het milieu belanden en resulteert dit dus niet in een mogelijke milieuschade.
Het is een geheel gesloten systeem, dus in principe is er geen onderhoud aan het systeem nodig buiten het reguliere onderhoud aan de warmtepomp.
Nee, de Energiedamwand als bron is compleet geluidloos, afgezien van het geluid dat de warmtepomp zelf mogelijk maakt, zoals dat geldt voor elke warmtepomp.
Nee het is een gesloten systeem dus er wordt niets aan het oppervlaktewater onttrokken of geloosd. Bij verwarming van de gebouwen wordt er energie aan het water onttrokken, dus koelt dit een heel klein beetje af. Maar omdat de damwanden als één grote collector werken (groot diffuus systeem) is de invloed ervan op het oppervlaktewater zeer gering en in ieder geval ruim binnen de norm.
Bij een gemiddelde energiedamwand wordt ca, 1,25 ton CO₂ per jaar per strekkende meter damwand bespaard.
Het systeem kan een gemiddelde COP van minimaal 5,0 halen.
Ja in principe kan het systeem op alle stalen damwanden worden aangebracht.
Ja, voor bestaande damwandconstructies zijn er voorzetpanelen beschikbaar welke op dezelfde manier functioneren als het principe met nieuw te plaatsen damwanden. De minimale waterdiepte moet dan wel minimaal 1,5 – 2,0 meter bedragen om het systeem enigszins betaalbaar te houden.
De offerte kan aangevraagd worden via CRUX Engineering B.V. (info@cruxbv.nl), of Gooimeer B.V. (mail@gooimeer.nl) of via Energiedamwand Nederland BV (mail@energie-damwanden.nl).
Dit is afhankelijk van het type verwarming in uw huis: lage of hoge temperatuur verwarming. Warmtepompen geven een lage temperatuur verwarming, een Cv-ketel een hoge temperatuur verwarming. Bij een lage temperatuurverwarming heeft het verwarmingselement meer oppervlak nodig om dezelfde temperatuur in huis te bereiken. Dit is het geval bij bijvoorbeeld vloerverwarming. Wanneer u radiatoren heeft, is het vaak niet rendabel om de Energiedamwand toe te passen.
Ook is de isolatie van uw huis belangrijk. Als uw huis na 2000 is gebouwd komt het over het algemeen in aanmerking om aangesloten te worden op de energiedamwand. Daarnaast moet de locatie ook in de buurt liggen van oppervlaktewater (minimale waterdiepte aan de kant 1,0 – 1,5 meter) waar ook een stalen damwand geplaatst moet worden voor de grondkering.
Een warmtepomp is een ander systeem dan een airconditioning. Een warmtepomp in huis zorgt voor verkoeling maar is geen koeling. Met de warmtepomp wordt warmte via de vloer onttrokken uit de lucht en zorgt voor maximaal 3 á 4 graden verkoeling. Wanneer dit systeem de hele dag aan staat, in combinatie met een goede isolatie, kunt u in huis zorgen voor een prettige temperatuur rond de 23 graden Celsius, zelfs al is het buiten 30 graden Celsius
De Energiedamwand kan op elk type huis aangesloten worden mits het huis of gebouw goed geïsoleerd is en relatief dicht bij een waterlichaam ligt (binnen ca. 150 meter) met een minimale waterdiepte van 1,5 meter aan de kant.
Menu
Contact
Energiedamwand Nederland BV
Damsluisweg 67
1332 EB ALMERE
+31 (0)36 537 0333
mail@energie-damwanden.nl
KvK 87932164